Български мрамор за изработка на надгробни паметници и оформяне на надгробно място.Български мрамор за изработка на надгробни паметници и оформяне на надгробно място

Когато става въпрос за евтин вариант на надгробен паметник материала който използваме е мрамор ..
През годините са се изработвали надгробни паметници от най-различни материали.

Надгробни паметници само от Бетон ,Надгробни паметници от Бетон и Мозайка, изцяло изработени паметници от най-обикновен камък за да се стигне до използването основно на мрамор като по евтин и красив материал за изработка на надгробни паметници.


Мрамора от който ние правим надгробни паметници , бордюри , плочки , вази , фенери, маси, пейки и др. е добиван в България.

С мрамор можем да направим надгробен паметник и цялостно оформяне на надгробното място.

Ако използвате за оформяне на гроб изцяло материал мрамор ще имате едно цяло нещо така се постига еднаквост. Нали все пак целта е да изглежда добре това което се прави.

Така добиван без никаква обработка мраморът не е красив но след като бъде обработен полиран става лъскав и красив на вид.

От така полиран мрамор ние изработваме надгробни паметници и оформяме надгробни места .

Той се обработва сравнително лесно за това се предпочита за работа от повечето каменоделци в България.

Това е и причината масово при нужда да бъдат изработени надгробни паметници да се ползва този вид материал мрамор .

Знаем че след като се изработи и стане на модел всеки надгробен паметник трябва да бъде надписан. Това се получава доста добре при този материал .

Надписа върху надгробни паметници от мрамор изглежда доста добре за това през годините се е запазил като предпочитан материал за изработка на надгробни паметни плочи и паметници, както и за оформяне на надгробни места .